Horst24

Drie medailles voor turnsters Hosema

Op 7 en 8 maart turnden 36 meiden van Hosema uit Horst de halve finale meerkamp van de Limburgse Kampioenschappen.

Medailles voor turnsters Hosema

Ze reisden hiervoor af naar Limburgse Horn. De turnsters kwamen in actie op alle 4 de toestellen (Brug, Balk, Vloer en Sprong) in hun eigen niveau. Een belangrijk en spannend weekend voor iedereen aangezien de beste 10 turnsters van ieder niveau zich kon plaatsen voor de finale van de Limburgse Kampioenschappen. De LK finale (divisie 4 t/m 6 en D-niveaus) wordt dit jaar door onze eigen vereniging georganiseerd in samenwerking met de KNGU. Extra stimulans om je als turnsters te plaatsen, want hoe leuk is het om een finalewedstrijd “thuis” te mogen turnen!

De turnsters hebben allemaal hun uiterste best gedaan. Helaas werden er hier en daar wel een aantal dure foutjes gemaakt. Ondanks deze teleurstelling lieten de turnsters het er niet bij zitten. Ze bleven gefocust en strijdlustig wat zorgde voor hoge scores op de overige toestellen.

Drie turnsters mochten uiteindelijk het podium betreden en een mooie medaille mee naar huis nemen. Jill Drissen (junior divisie 5) en Tara van Druenen (pupil 1 D3) gingen er met het goud vandoor! De bronzen medaille werd uitgereikt aan Suus Nellen (pupil D3). 10 andere turnsters eindigden ook bij de eerste 10 en plaatse zich dus ook voor de finale van het LK in het weekend van 16/17 mei.

Lissa Verberk Pupil 1 D2 6e Sannah Spreeuwenberg Senior div. 4 9e

Nine Tissen Junior div. 4 6e Lara Cuppen Junior div. 4 8e

Robin Lenssen Instap D2 9e Fien Gommans Junior div. 5 6e

Didi Christiaens Jeugd div. 5 9e Anna Bovee Jeugd 1 D2 4e

Jasmin Verkade Jeugd 1 D2 9e Kelsey Philipsen Pupil 2 D3 4e