Horst24

Inzameling afval anders door coronavirus

Keukenafval, pmd- en restafval wordt door de gemeente gewoon opgehaald. Ook afspraken voor het ophalen van grofvuil en bouw- en sloopafval gaan door. Oud papier en karton worden niet meer huis aan huis opgehaald en ook het KCA kun je momenteel niet inleveren op de vaste plekken. Al het overige afval zoals textiel, luiers en glas kan nog aangeboden worden op de bekende locaties.

We zetten de wijzigingen inzake het afval even op een rijtje. Dit overzicht én meer staat ook op www.horstaandemaas.nl/andere-inzameling-afval-door-coronavirus .

Afvalinzameling

Oud papier
Zet jouw oud papier en karton niet aan de weg. De huis aan huis inzameling van oud papier en karton gaat niet door. Op de website van de gemeente Horst aan de Maas staan de inzameldagen waarop het papier en karton zelf weggebracht kan worden, samen met de maatregelen zoals afstand houden: https://www.horstaandemaas.nl/oud-papier

Tuinafval
Veel mensen zijn aan de slag in de tuin, dit zien ze bij de gemeente ook ook aan de goedgevulde bladkorven. Omdat er meer tuinafval is dan normaal, kan het zijn dat de bladkorf soms later geleegd wordt dan men gewend is.

Tip: op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur kan tuinafval gratis ingeleverd worden bij de gemeentewerf. Voor grote hoeveelheden tuinafval kan een afspraak gemaakt worden om het tuinafval, tegen een kleine vergoeding, thuis op te halen: 077-4779777. 

Compostactie afgelast
De Compostactie op 28 maart is afgelast vanwege het coronavirus. Op een later moment wordt besloten of de compostactie nog plaats vindt. 

Klein chemisch afval
Momenteel kan geen klein chemisch afval (kca) ingeleverd worden. Bewaar het kca op een veilige plaats en lever het later in.

Tip: batterijen kunnen bij veel supermarkten in speciale containers gedaan worden. Bij sommige supermarkten staat ook een container voor frituurvet. 

Oud ijzer en metaal
Inzameling oud ijzer en metaal door verenigingen: informeer bij de vereniging of de inzameling doorgaat of lever het later in.

Balie gemeentewerf gesloten
De balie van de gemeentewerf is gesloten. Heb je een nieuwe afvalemmer nodig? Bel dan de gemeente: (077) 477 9777. Ze maken dan een afspraak.