Horst24

Steunmaatregelen voor inwoners en ondernemers, verenigingen en stichtingen

De gemeente Horst aan de Maas komt met steunmaatregelen voor inwoners, zzp’ers, ondernemers, verenigingen en stichtingen. De maatregelen zijn erop gericht hen te helpen om te gaan met de financiële gevolgen van de coronacrisis. Doel is dat zij kunnen voorzien in de eigen levensbehoefte en dat de werkgelegenheid en dus de banen en het inkomen van hun medewerkers behouden blijft. 

Burgemeester Ryan Palmen: “We hebben als gemeente gekeken wat wij voor u kunnen betekenen in deze crisis. We waren het er snel over eens dat er iets moest gebeuren, naast de acties en maatregelen die het Rijk eerder deze week afkondigde. Deze maatregelen zijn gebaseerd op wat we aan behoeftes ophalen in de samenleving. Bij inwoners en bedrijven. Het is mooi om te zien dat we deze maatregelen samen met de hele gemeenteraad kunnen presenteren. Zo werken we in deze moeilijke en vreemde tijden eensgezind en daadkrachtig samen aan de bestrijding van de effecten van de coronacrisis.” 

De maatregelen van Horst aan de Maas zien er als volgt uit:

Burgemeester Palmen hierover: “We zijn ons ervan bewust dat we als gemeente de gevolgen van deze crisis voor onze inwoners en ondernemers niet kunnen doen verdwijnen. Maar we hebben geluisterd naar de behoeften en snel en eensgezind deze maatregelen genomen. Zijn we er daarmee? Waarschijnlijk niet. Zal alles even soepel en snel verlopen? Waarschijnlijk niet voor iedereen. Maar we vinden het onze verantwoordelijkheid om zoveel als we kunnen inwoners en bedrijven te steunen in deze situatie. Vandaar ook dat we ons ‘spaargeld’, dat normaal gesproken voor gemeentelijke tegenvallers wordt gereserveerd, vrij maken voor de samenleving.”