Horst24

Alleen kramen met etenswaren in Horst

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan de weekmarkt niet doorgaan zoals gebruikelijk. Vanaf komende dinsdag staan er daarom alleen kramen met etenswaren verspreid in het centrum van Horst.

Burgemeester
Burgemeester Ryan Palmen licht toe: “De noodverordening maakt de weekmarkt onmogelijk, maar laat het toe dat er vanuit kramen etenswaren verkocht worden. Er komen daarom 11 kramen met alleen etenswaren. Zo komen we inwoners tegemoet die op deze manier hun levensmiddelen kopen. En we maken het mogelijk dat de marktkooplieden ook hun brood kunnen blijven verdienen.” 

Kramen gespreid, geen sociale ontmoetingsplaats

De kramen staan verspreid door het centrum opgesteld zodat er voldoende ruimte tussen de kramen is. Kraamhouders krijgen instructies om er voor te zorgen dat mensen gepaste afstand van elkaar houden, bijvoorbeeld met belijning. De marktmeester en een gemeentelijk toezichthouder zijn aanwezig bij de opbouw van de kramen. De toezichthouder is ook aanwezig tijdens de openingsuren dat de kramen er staan. Burgemeester Palmen: “Er is dus geen markt; er staan kramen met etenswaren. Die kramen staan verder uit elkaar en de marktkraamhouders moeten maatregelen treffen, net zoals andere winkels. Van de sociale functie die de markt normaal gesproken ook heeft, zal dan ook geen sprake zijn. Ik denk dat iedereen dat begrijpt.

Samen zorgen we er voor dat dit lukt

De burgemeester doet ook een oproep: “Ik doe een beroep op iedereen: bezoekers én marktkraamhouders. Als we ons allemaal aan de maatregelen houden, heb ik er vertrouwen in dat we ook bij kramen onze levensmiddelen kunnen blijven halen.”