Horst24

Maatregelen tegen corona tot en met 28 april

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat zei premier Rutte op de persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers.

Maatregelen tegen corona

Dat betekent dat de scholen ook na 6 april dicht blijven, net als de horeca. De scholen blijven dicht tot en met de meivakantie. Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Het uitoefenen van contactberoepen, zoals kappers en masseurs, blijft verboden.

Meivakantie
28 april valt midden in de meivakantie, dus leerlingen gaan op zijn vroegst op 3 mei weer naar school.

‘Maak geen plannen voor de meivakantie’

De datum 28 april valt midden in de meivakantie. Leerlingen gaan dus op zijn vroegst op 3 mei weer naar school. Rutte zei dat het devies is én blijft om binnen te blijven “We willen dat zo min mogelijk mensen door het land gaan reizen. Na 28 april gaan we echt nog niet helemaal terug naar de oude situatie. Dus ga geen plannen maken voor de meivakantie. We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het is echt nodig.” De ontwikkelingen in de verspreiding van het virus en de druk op de IC-afdelingen laten volgens Rutte geen ander besluit toe”.

Uiterlijk 21 april, een week voor 28 april, neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen.

Bron: NOS