Horst24

Onderzoek naar doorstart Gastheerschap voor promotie

Eind juni is er meer bekend over de toekomst van het project Gastheerschap. Er start een onderzoek naar de mogelijkheden van een doorstart.

Project Gastheerschap

In maart 2018 stemde de gemeenteraad van Horst aan de Maas in met de ontwikkeling van het lokale gastheerschap door het Toeristisch Platform. De organisatie richt zich vanaf dat moment, met behulp van subsidie, op het creëren van ambassadeurs onder inwoners en ondernemers, het realiseren van een mobiel promotieteam voor Horst aan de Maas en het ontwikkelen van een fijnmazig netwerk van fysieke informatie- en adviespunten. Het belangrijkste doel; daar zijn waar toeristen zijn en hen enthousiasmeren voor wat de 16 kernen van Horst aan de Maas te bieden hebben.

Ondanks een voortvarende aanpak en een scala aan initiatieven zijn de oorspronkelijke doelstellingen tot op heden onvoldoende behaald. Dit concludeert het college van B en W samen met het bestuur van Toeristisch Platform. Ook de lokale ondernemers zien bij de huidige resultaten onvoldoende aanleiding voor een financiële bijdrage van hun kant.

Wethouder Eric Beurskens – Horst aan de Maas: “Ik geloof nog steeds in de oorspronkelijke aanpak van verhalen vertellende ambassadeurs die toeristen enthousiasmeren voor al het mooie in Horst aan de Maas. Zeker als je er in slaagt om ook andere partijen er bij te betrekken, zoals bijvoorbeeld Landschap Horst aan de Maas of de Heemkunde kring. Daar zit veel waardevolle kennis en aanstekelijk enthousiasme. We moeten terug naar het oorspronkelijke plan.

Hoe nu verder?
De huidige opzet van het project Gastheerschap loopt na dit toeristenseizoen af, maar er wordt nadrukkelijk gekeken of de goede elementen uit het Gastheerschap behouden kunnen worden voor de toekomst. Onderzoek moet uitwijzen in welke vorm dat is. Het Toeristisch Platform Horst aan de Maas gaat daarmee aan de slag. Eind juni verwacht het college van B en W de resultaten. Eric Beurskens: “Er hebben zich ook al inwoners gemeld die mee willen nadenken over een vervolg. Ook met hen ga ik samen met het Toeristisch Platform graag in gesprek.”

Foto: gemeente Horst aan de Maas