Horst24

Storten

Vergeet de dagelijkse file op de A2 richting Eindhoven of de ellenlange rijen voor Belgische grenstankstations. De nieuwe knelpunten in het verkeer bevinden zich namelijk voor de milieustraat. Door het noodzakelijke thuiswerken vinden veel mensen eindelijk de mogelijkheid om hun keet eens grondig uit te mesten. Met een ware persoonlijke transformatie voor velen als gevolg.

Bij het betreden van de milieustraat veranderen de meest burgerlijke heerschappen namelijk metterdaad in robuuste klussers wiens borsthaar zichtbaar groeit door noeste arbeid. Al bij het melden aan de poort neemt het testosteron bezit van de zwetende arbeiders. Met een korte doch ferme knik worden de gemeentelijke poortwachters begroet. De gelegenheidsmacho rijdt vervolgens verder door het reservaat waar met oude koelkasten wordt getild en stenen worden gesjouwd. Na het verzetten van enkele kilo’s neemt een oerinstinct de overhand, burgervaders met bierbuikjes paraderen namelijk plotseling rond als gewichtheffers die zojuist drie vrachtwagens een berg op hebben geduwd. Schouders worden in de volle breedte benut en de gezichtsuitdrukking verandert van neutraal naar bittere ernst. Met oerkreten mikken voormalige kantoorveteranen compleet tuinmeubilair in de containers, om vervolgens thuis een stuk rauw vlees van het bot af te scheuren.

Het is een soort moderne apenrots, de gemeentelijke afvalstortplaats. De meest nuchtere huishoudvader wordt namelijk ter plekke herinnerd aan zijn weggestopte drang om in een berenvel rond te rennen en op zijn borst te slaan. Vol trots met zijn hervonden mannelijkheid rijdt de klussende Spartaan terug naar huis, om daar van zijn vrouw te horen wat zijn volgende taak is.