Horst24

Het Beweegboek beweegt mensen met een beperking 

Heel Nederland heeft te maken met het coronavirus. Maar dat betekent niet dat we stil moeten zitten. Juist niet! Zeker voor de kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een beperking, is het belangrijk om te blijven bewegen. Beweegcoaches helpen woongroepen en activiteitencentra met het Beweegboek voor mensen met een beperking om ook hen in beweging te brengen.   

Iedereen moet thuis blijven want onze gezondheid gaat op dit moment boven alles. Dat betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Bewegen kan gelukkig de hele dag door. Het houdt ons fit en gezond. Om woongroepen en activiteitencentra op weg te helpen, hebben beweegcoaches gewerkt aan een Beweegboek voor mensen met een beperking.  

Bewegen met plezier 
Het is een boek vol laagdrempelige spellen die met weinig materiaal toch erg leuk zijn om te doen. Je kunt het zo makkelijk en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Dus iedereen kan meedoen!”, aldus beweegcoach Ilvy. “Probeer iedereen op zijn of haar manier in beweging te krijgen, of het nu groots of klein is.” Plezier is volgens haar het allerbelangrijkste om mensen met een beperking in beweging te houden. “Met je eigen enthousiasme zet je anderen aan tot bewegen.” 

Meer weten? 
Meer weten over het Beweegboek voor mensen met een beperking of over Sport aan de Maas? Neem contact op met beweegcoach Ilvy Sanders via ilvy@sportaandemaas.nl of 06-28496442.