Horst24

Modecentrum Frans Theelen vraagt faillissement aan

Modecentrum Frans Theelen met vestigingen in Roggel, Boxtel, Panningen en Horst heeft haar faillissement aangevraagd. Het coronavirus was de druppel.

“Wij met ons team zijn er helaas tot onze spijt en met pijn in ons hart na 143 jaar niet in geslaagd onze Modecentra voort te zetten”, schrijfven de eigenaren op de website.

Door de branchevervaging, de klimaatverandering, de outlets en de online verkopen liepen omzetten terug en was het bedrijf onvoldoende rendabel voor overname. Daar bovenop kwam het coronavirus en dit was uiteindelijk de druppel.

Traditie
Door het echtpaar Theelen is met succes geknokt en keihard gewerkt aan de familie traditie, echter met de huidige vooruitzichten (de echte economische crisis in Retail moet nog komen) vinden ze het niet verantwoord om als 70 plussers zonder opvolging het bedrijf niet aflosbare schulden te laten maken.

Het Theelen team dankt de klanten voor de jaren lange trouwe klandizie en wenst hen allen een gezonde toekomst toe. Mogelijke (faillissement) verkopen of doorstart scenario’s zullen door een te benoemen curator in gang worden gezet.