Horst24

Loek Kleeven | Ondernemers vertellen over gevolgen Corona crisis

Ondernemer Loek Kleeven heeft een kapperszaak aan de Hoofdstraat in Horst. Hij vertelt zijn ervaring over de maatregelen omtrent Corona.

Loek Kleeven

Deze zaak, die bestaat sinds 1938(!) is een begrip in Horst. Samen met zijn vrouw Anja runt hij al jaren deze zaak. Vóór het Coronavirus hadden ze al een verbouwing in de planning. Het dames-gedeelte zou voor dochter Jessica ingericht worden, het heren-gedeelte zou bij Loek blijven. Door de gedwongen tijdelijke sluiting kon de geplande verbouwing wat rustiger doorgaan.

Toch ging Loek, terwijl de zaak dicht was, elke dag koffie drinken in de zaak, om het gevoel vast te houden. “Onwerkelijk”, vertelt hij geëmotioneerd. Maar nu is alles gereed en staat men in de startblokken voor de vaste klanten die vanaf maandag weer voor hun knipbeurt mogen komen. ”Nadat Rutte had gezegd dat we weer open mochten, hadden we  binnen 3 uur tijd meer dan 100 reserveringen op ons online reserveringssysteem staan”.

Hij is zijn trouwe klanten dan ook erg dankbaar voor hun steun en begrip. Anja vertelt dat ze geregeld lieve berichten kregen, die hun kracht gaven in deze tijd. Ook benadrukt Anja dat ze trots is op haar dochter, die eigenlijk een betere en vrolijkere start had verdiend met haar zaak.