Horst24

Brandmelding bij tapasrestaurant in Horst

In de nacht van zondag op maandag is er brand uitgebroken in een restaurant aan het Wilhelminaplein in Horst.

Brandmelding bij tapasrestaurant

Rond vijf uur werd door de rook een brandmelder geactiveerd bij tapas restaurant Gossimijne. De eigenaar, de brandweer en de politie waren snel ter plaatse. Er was rookontwikkeling in de achterzijde van de zaak. De brandweer kwam met een tankautospuit ter plaatse en heeft de zaak gecontroleerd. De politie bracht uit voorzorg de bewoners van bovengelegen appartementen in veiligheid.

Wegbreken
In de keuken van het restaurant was brand ontstaan in een geïsoleerde wand. De brandweer heeft vanalles moeten wegbreken om bij de brand te kunnen komen, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Bewoners mogen inmiddels weer terug naar huizen. Stichting Salvage is ingeschakeld om te ondersteunen bij de afhandeling van de ontstane schade.

Het werk van Salvage
Stichting Salvage helpt gedupeerden met aandacht, actie en advies. We zijn er binnen een uur, na oproep van de brandweer. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar staan we klaar om iedereen die getroffen is door brand, water- of stormschade verder te helpen. We doen dat namens alle brandverzekeraars in Nederland.