Horst24

Bestuurder met alcohol en cocaïne in bloed aangehouden

Op vrijdag 17 april 2020 heeft de politie in ge gemeente Horst een voertuig gecontroleerd.  “Bij het aanspreken van de bestuurder roken wij direct een alcohol geur. Daarnaast zagen we ook uiterlijke kenmerken van gebruik van verdovende middelen“, zo schrijft de politie op Facebook. Via de zogeheten speekseltest werd snel duidelijk dat de bestuurder cocaïne had gebruikt. Bij de ademtest was het resultaat ‘A’ van aanhouden.

Alcohol en cocaïne

De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor bloedafname. Enkele dagen later controleerde de politie hetzelfde voertuig met dezelfde bestuurder erin. Wederom zagen ze uiterlijke kenmerken van het gebruik van verdovende middelen. Weer werd een ademtest en een speekseltest uitgevoerd. Deze keer had de bestuurder geen alcohol in zijn bloed maar was de speekseltest wederom positief op cocaïne.

De uitslag van het laboratoriumonderzoek maakte duidelijk dat de bestuurder op 17 april 2020 27 keer de toegestane hoeveelheid cocaïne in zijn bloed had. Hiernaast had hij ook nog 0,8 promille alcohol in zijn bloed. De uitslag van de tweede controle wordt binnenkort verwacht.

Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. De Officier van Jusitie zal bepalen of en hoe lang de bestuurder zijn rijbewijs kwijt is. Bij recidive wordt het eerdere resultaat meegenomen in de strafbepaling. De straf van de tweede controle zal dus hoogstwaarschijnlijk zwaarder uitpakken.