Horst24

Videovergadering gemeenteraad

Op dinsdag 2 juni is de volgende besluitvormende videovergadering van de gemeenteraad. Tijdens de voorbereidende videovergadering op 19 mei kun je gebruik maken van het burgerpodium om in te spreken over de geagendeerde besluitpunten. Het eerste digitale burgerpodium in Horst aan de Maas!

Digitaal vergaderen
In verband met de maatregelen rond het coronavirus kan de gemeenteraad niet op de gebruikelijke manier vergaderen. Daarom vergadert de raad de komende tijd digitaal. De raadsleden en de burgemeester hebben via een videoverbinding contact met elkaar en geïnteresseerden kunnen de vergadering volgen via internet. Inwoners die gebruik maken van het burgerpodium kunnen de gemeenteraad toespreken via de videoverbinding.

Besluitvormende vergadering
Tijdens de besluitvormende digitale raadsvergadering op 2 juni komen o.a. de volgende agendapunten aan de orde: aanpassing bibliotheekwerk en bestemmingsplan Grubbenvorsterweg 45 in Grubbenvorst. Kijk voor hier voor de volledige agenda.

Voorbereidende vergadering
Tijdens de voorbereidende videovergadering van 19 mei kun je gebruik maken van het digitaal burgerpodium om in te spreken. Verder komen aan de orde: spreekrecht (burger)raadsleden en de informatieve behandeling raadsvoorstellen en ingekomen brieven. Aan de voorbereidende vergadering kunnen ook burgerraadsleden deelnemen.

Digitaal burgerpodium
Inwoners kunnen gebruik maken van het digitaal burgerpodium. Zij krijgen na aanmelding een uitnodiging om deel te nemen aan de videovergadering.

Onderwerpen voor het burgerpodium mogen ook  gaan over zaken die niet op de agenda staan. Wil je gebruik maken van het burgerpodium? Neem dan uiterlijk 24 uur vóór de voorbereidende vergadering contact op met de griffier, de heer R. Poels, tel: (077) 477 9770 of 06 – 51 85 28 91 of email: griffier@horstaandemaas.nl.

Meer informatie lees je in het raadsportaal.

Je kunt de digitale vergadering live volgen via het raadsportaal. De vergadering begint om 20.00 uur.