Horst24

#Samensterk voor Horst aan de Maas

Op initiatief van het centrummanagement Horst centrum is een gemeente breed promotieplan voor lokaal ondernemerschap ingezet.

De Coronacrisis raakt iedereen. Overal is de impact zichtbaar. De hele maatschappij zal de gevolgen voelen. Onder het motto #samensterk wil dit plan de lokale ondernemers in de kernen van Horst aan de Maas steunen, gemeente breed! Deze ondernemers in detailhandel en horeca dragen niet alleen sterk bij aan de werkgelegenheid en een gezonde economie maar maken door hun initiatieven deze regio tot een aantrekkelijke, gezonde en bloeiende omgeving voor iedereen.

#Samensterk

Door het opzetten van een campagne waarin ze de verhalen en gezichten van lokale ondernemers laten zien, gaan ze de consument bewust maken van het belang van lokaal winkelen. Er zal ook worden ingegaan op het persoonlijke verhaal, de drijfveren en de bijzondere projecten van lokale ondernemers. Na het uitwerken van een communicatieplan en huisstijl zullen er verschillende media worden ingezet om de boodschap te verspreiden.

Wethouder Rudy Tegels: “Het is belangrijk dat dit promotieplan voor en door ondernemers wordt uitgevoerd. Het is goed te zien dat in deze lastige tijden, dit soort mooie initiatieven ontstaan en als gemeente dragen wij daar graag aan bij. Ook dit steuntje in de rug, naast de steunmaatregelen voor ondernemers, is volgens ons noodzakelijk en geeft de lokale retailer extra stimulans! Het actieplan is er op gericht te laten zien dat in de centra van Horst aan de Maas vrijwel alles te koop is. Ik hoop dat dit bijdraagt aan de bewustwording van onze inwoners en dat men gehoor geeft aan de oproep Koop Lokaal.”