Horst24

Toekomstvisie voor centrum Sevenum

Het college van B en W wil komen tot een Centrumvisie voor Sevenum. Deze centrumvisie gaan zij samen met relevante stakeholders opstellen. De kansen en uitdagingen worden in beeld gebracht en er moet richting worden gegeven aan de ontwikkeling van het centrum. 

Wethouder Rudy Tegels: “Sevenum is de tweede grootste kern van Horst aan de Maas en heeft een zeer karakteristieke kern. Op het gebied van mode heeft het centrum ook een regionale aantrekkingskracht en het zou mooi zijn als we dit met een aantal goede impulsen verder kunnen versterken. Ik ben dan ook erg blij dat we als gemeente met de toekomst van dit centrum aan de slag gaan. Uiteraard sámen met de inwoners en ondernemers van Sevenum gaan we de kansen en mogelijkheden verkennen.

Toekomstvisie voor centrum Sevenum

De toekomstvisie voor het centrum van Sevenum moet, naast het bepalen van de kansen en mogelijkheden, ook rekening houden met een aantal uitdagingen die we zien in Sevenum. Denk daarbij aan veel verkeer in het centrum, de toekomst van de kerk en het gemeenschapshuis, de verpauperde locatie Maraboe, de behoefte aan (zorg)woningen en concentratie van zorg ook in centrumgebieden én de concentratie van schoolvoorzieningen en kind gerelateerde functies.

Het participatietraject om te komen tot een centrumvisie voor Sevenum start al redelijk snel. Momenteel wordt gewerkt aan een plan van aanpak. De ambitie voor het komende jaar is om de kansen en mogelijkheden voor de toekomst te bepalen én op zoek te gaan naar enkele quick wins. De verwachting is dat er medio 2021 een gedragen toekomstvisie voor het centrum van Sevenum kan worden vastgesteld in de gemeenteraad.