Horst24

Ondernemers over Corona | Lilian Dekkers

Lilian Dekkers heeft al ruim 3 jaar een Tattoo & Piercing shop aan de Hofweg in America.

Lilian Dekkers

Toen de Corona uitbrak en er in Nederland nog geen maatregelen aangekondigd waren, kwam er toch wat schrik bij deze onderneemster. De uiteindelijke lockdown kwam voor haar dan ook niet geheel als een verrassing. Klanten die afspraken hadden werden afgebeld toen de lockdown kwam, en iedereen had begrip voor de situatie. “Mensen kiezen bewust voor een tattoo bij mij, als die moeten wachten dan wordt dat snel geaccepteerd”. Haar klanten komen uit het hele land, zelfs uit het buitenland naar haar zaak voor een tatttoo of een piercing.

Vanwege de Corona heeft ze 2 maanden niet kunnen werken. Deze tijd besteedde ze aan klussen in en rondom het huis, maar ook aan meer kennis opdoen van digitaal tekenen bijvoorbeeld. In de zaak heeft ze diverse maatregelen genomen. Vooraf worden mensen gevraagd of ze ziek zijn of klachten hebben, en eenmaal in de zaak zijn er overal plexiglas-schermen, zelfs bij de behandelstoel. In haar shop wordt altijd al erg hygiënisch gewerkt, wat voor haar vanzelfsprekend is. “Het is een contactberoep waar je erg dicht bij de mensen zit, en hoewel we eigenlijk niks verplicht zijn doen we dit voor onze eigen veiligheid en die van onze klanten”.

De shop is weer open en ze kan weer werken, echter worden nog altijd de klanten vooraf gevraagd of er klachten zijn. “we willen geen risico lopen” aldus Lilian.

www.ink-artcompany.nl