Horst24

Ondernemers over Corona | Sandra Rasing van Pand16 Mode en Meer

Sandra Rasing is de trotse eigenaresse van Pand16 Mode en Meer, gevestigd aan de Venrayseweg 16b in Horst.

Sandra Rasing

Sandra heeft van haar hobby haar beroep weten te maken. Vanuit huis begon ze met het maken van sieraden en niet veel later opende ze haar winkel, wat nota bene haar ouderlijk huis is, waar vroeger haar vader een Doe-Het-Zelf zaak had, en haar opa een bakkerij. Toen de Corona uitbrak kwam er veel onzekerheid en vroeg ze zich af of ze wel open kon blijven. De mensen bleven thuis en het werd stil op straat. Terwijl de winkel wel aangevuld werd met voorraad, bleven de klanten weg.

Ze zit nu ruim 4 jaar op deze plek, nabij de rotonde bij het politiebureau, maar het lijkt dat de klanten haar soms vergeten omdat ze niet in het centrum zit. Maar ze is positief en weet uit ervaring dat de mensen die in haar zaak komen, altijd weer verrast worden door haar assortiment waardoor zelden iemand met lege handen de winkel verlaat.

Ze heeft weinig aanpassingen hoeven doen om haar klanten veilig te laten winkelen in deze Corona-tijd. De winkel is ruim van opzet waardoor men gemakkelijk de 1.5 m aan kan houden. Echter “Net even die accessoire aandoen of helpen met kleding is wat lastiger geworden”, vertelt Sandra, “Maar de mensen hebben begrip“.

Sinds een week is de winkel weer volgens de normale tijden geopend en ze kan niet wachten tot ze de eerstvolgende modeshow in haar winkel kan aankondigen.