Horst24

Tijdreis24 | Loevestraat

In deze nieuwe rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet.

Tijdreis24

Hoe was het vroeger en van wie was het pand? Heeft het pand nog dezelfde functie waarvoor het ooit is ontworpen? Wie woonde er en leven deze mensen nog? In deze serie zul je zeker gebouwen zien waarbij jullie een verhaal van weten. Jan van de Riet en de redactie van Horst24 zijn benieuwd naar jullie reacties.

Vandaag: Loevestraat

Weet jij meer over de Loevestraat? Laat het weten onder dit artikel, of onder het bericht op Facebook.

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera.. Enkel jaren geleden kwam ik in contact met de Urbex wereld. Urbex is de afkorting voor Urban Exploration en betekend het ontdekken en fotograferen van verlaten gebouwen zoals oude ziekenhuizen, fabrieken, Chateau’s, kerken etc..

Omdat momenteel de grenzen dicht zijn en er weinig locaties te bezoeken zijn had ik enkele gebouwen in Horst vroeger en Nu gecombineerd en op mijn FB pagina geplaatst. Een tijdje terug werd ik door de redactie van Horst24 benaderd nadat zij de fotoserie van mij hadden gezien. Zij vroegen me of ik het leuk zou vinden om hier wat mee te gaan doen. En zo ontstond deze rubriek.