Horst24

Kiwanis Horst aan de Maas doneert extraatje aan Voedselbank

In Corona-tijd neemt de vraag en dus de druk op de Voedselbank toe. Niet alleen omdat het moeilijker wordt om met (vaak wat oudere) vrijwilligers de zaak draaiende te houden in een 1,5-meter werkomgeving, maar ook omdat er steeds meer gezinnen aanspraak maken op steun. Kiwanis Horst aan de Maas spreekt daarom de reserves aan en steunt de Voedselbank met een extra donatie van 1000 euro.

Kiwanis Horst aan de Maas

Al jaren ondersteunt Kiwanis Horst aan de Maas de Voedselbank door de handjes uit de mouwen te steken met een winkelwagen-actie. De voorraden kunnen daarmee worden aangevuld en vele gezinnen met kinderen kunnen daardoor worden geholpen. Nadat de Gemeente Horst de Voedselbank financieel te hulp is geschoten, hebben ook de leden van Kiwanis gemeend een steentje te moeten bijdragen. 

Normaal gesproken wordt een fundraise-actie opgezet om geld op te halen voor het goede doel. Maar omdat dit door Corona niet zo gemakkelijk is, heeft men de kasreserves aangesproken en 1000 euro overgemaakt aan de Voedselbank. In de regio Limburg-Noord zijn 180 gezinnen met jonge kinderen afhankelijk van de Voedselbank. Dit aantal stijgt momenteel wekelijks terwijl de Voedselbank moeilijker aan producten kan komen.

Kiwanis Horst aan de Maas doen dan ook een oproep aan andere (maatschappelijke) organisaties om in deze corona-crisis wat extra’s te doneren aan de goede doelen in onze gemeente.