Horst24

Donatie van 20.000 euro voor verbeteringen De Meulewiek

Onlangs heeft het Oranje Fonds besloten het project “Bouwen Binden Beleven” van Stichting Gemeenschapshuis Meterik te waarderen met een donatie van 20.000 euro. Voor de Stichting een flinke steun in de rug.

Donatie

De Stichting bouwt. In, aan en op het gebouw. Met het doel de inwoners, Meterik-ers, jong en oud te binden aan alles wat er in het gemeenschapshuis gebeurt. Maar uiteindelijk vooral om verenigingen te faciliteren, mensen te informeren, inwoners een goede dag en beleving te bezorgen en de ontmoetingen in Meterik versterken. Bouwen aan de gemeenschap en aan de (be-) leefbaarheid. Samengevat in de projectnaam “Bouwen Binden Beleven”. Op dit moment wordt er door Meterikse vrijwilligers al keihard gewerkt aan de bouwkundige verbeteringen van gemeenschapshuis De Meulewiek. Asbest is verwijderd, luifel en muren zijn gesloopt, enkelglas is vervangen door dubbelglas, het dak wordt gerenoveerd en alles wordt geïsoleerd. Later worden er nog zonnecollectoren bijgeplaatst.

Maar zeker zo belangrijk is dat de komende maanden gewerkt wordt aan een open, lichte en belevingsvolle foyer. Een wens van alle vaste gebruikers. Een sfeervolle foyer met een volledig nieuwe inrichting. Verder maken daarbij de verplaatsing en vernieuwing van de gehandicaptenparkeerplaatsen, de installatie van automatisch beweegbare deuren en de speciale voorzieningen voor slechthorenden De Meulewiek straks optimaal toegankelijk voor iedereen.

Stichting Gemeenschapshuis Meterik investeert fors in de verbeteringen van De Meulewiek. Daarbij wordt de Stichting nu dus bijzonder geholpen door het Oranje Fonds. Eerder waren er al toezeggingen van gemeente Horst aan de Maas, Provincie Limburg, Coöperatiefonds Rabobank Horst Venray, Wonen Limburg en Hendrixstichting.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.