Horst24

Kinderkleedjesmarkt Horst 2020

Wat jammer he, geen kindermarkt dit jaar vanwege corona…..of toch wel? Ja hoor! Er wordt een alternatieve kindermarkt georganiseerd! Kinderkleedjesmarkt Horst 2020 Op zondag 12 juli 2020, van 10 -14 uur, verspreidt door de straten in heel Horst! En ze hebben al ruim 200 adressen die meedoen!

De kinderen hebben op deze dag, in hun eigen voortuin of op hun oprit, een kleedje klaarliggen met spulletjes die ze verkopen. Zo kunnen ze een extra zakcentje verdienen om in de zomervakantie te kunnen gebruiken. Het beloofd een leuke dag te worden, voor alle kinderen die hun kleedje klaar hebben liggen. Maar natuurlijk ook voor alle mensen die een gezellige wandeling of fietstocht door Horst maken. Op veel plekken, verspreidt door heel Horst, zullen enthousiaste kinderen iets willen verkopen! 

Jullie komen toch ook allemaal? Natuurlijk hoort iedereen zich wel te houden aan de geldende RIVM regels i.v.m. COVID-19.

Kinderkleedjesmarkt Horst 2020

Hoe is dit tot stand gekomen…..
Zoals meer mensen, in deze tijd, ging melanie Peeters- van Gemert opruimen op zolder. Er stonden nog zoveel spullen van de kindermarkt van vorig jaar, die in de regen was gevallen…. ”De kinderen waren beteuterd en zagen, ook dit jaar, hun extra zakcentje aan hun neus voorbij gaan door het coronavirus. Het moet ook anders kunnen dacht ik. Ik vroeg een vriendin Ingrid van Rens-Raassens of zij het leuk vond om dit samen met mij te organiseren. Ook zij was enthousiast en zo ontstond Kinderkleedjesmarkt Horst 2020.”

Samen hebben ze de naam, het logo en de facebookpagina gemaakt  ‘kinderkleedjesmarkt Horst 2020’. Ook de gemeente was enthousiast en heeft hiervoor goedkeuring gegeven. De scholen hebben het initiatief ondersteund en doorgestuurd naar alle ouders/ kinderen. ”Geweldig was het om al die positieve reacties te krijgen,” verteld Melanie. ”Natuurlijk ook wat teleurstellingen. Het is namelijk echt alleen in Horst. Niet in de kerkdorpen eromheen. Maar je kunt creatief zijn…. Woon je niet in Horst en wil je wel meedoen: vraag je opa/oma/tante/vriendje of vriendinnetje of je daar mee mag doen.

Inmiddels hebben de dames al heel wat aanmeldingen, een google maps kaart ontwikkeld met de adressen die meedoen, met een bijbehorende QR-code, posters voor op de ramen bij kinderen die meedoen en flyers in de winkels in Horst. 

Wij zijn enthousiast! De kinderen zijn enthousiast! De ouders zijn enthousiast! Nu jullie nog? Komen jullie ook?