Horst24

Gemeente Horst aan de Maas steunt “Mijn Masker Af”

De stichting “Mijn Masker Af” ontvangt de komende drie jaar een financiële bijdrage van de gemeente Horst aan de Maas. Hiermee kan de stichting gastlessen geven aan jongeren, over rouw, verlies en verdriet. De lessen worden gegeven door jongeren die een dierbare hebben verloren, een echtscheiding of een ander verlies meemaakten.

“Mijn Masker Af”

Het overlijden van een dierbare of een echtscheiding zet het leven van jongere op zijn kop. “Het is niet makkelijk om daar open over te zijn,” aldus wethouder Thijs Kuipers. “Maar wel ontzettend belangrijk. Emoties en kwetsbaarheid mogen er zijn. Die hoef je niet te verbergen achter een masker. Het kan enorm opluchten door er met elkaar over te praten. En het kan helpen om herkenning te vinden.”

Mijn Masker Af is vóór, door en over jongeren met verlies en hun omgeving
Met hun eigen ervaringen stimuleren de jongeren hun leeftijdsgenoten rouw en verlies bespreekbaar te maken. En geven ze inzicht in rouw, aan de omgeving van jongeren. Dat doen ze bijvoorbeeld met gastlessen, trainingen en de ‘Doe maar rouw dag’. Wethouder Roy Bouten: “Heftige gebeurtenissen worden zo in iets positiefs omgezet. Dat is heel bijzonder. Deze groep jongeren zorgt er voor dat we een stukje dichter bij het doel van de Gezondste Regio 2025 komen. Daarom dragen we als gemeente Horst aan de Maas hier graag aan bij.