Horst24

Koninklijke Onderscheiding voor wethouder Rudy Tegels

Rudy Tegels ontving gisteravond, uit handen van Gouverneur Theo Bovens, de versierselen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de vergadering van Provinciale Staten. Het CDA-statenlid werd bij zijn afscheid van het Limburgs Parlement op een bijzondere manier onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het lintje opgespeld door zijn moeder.

Normaal doet gouverneur Theo Bovens dat, maar die mocht dat dit keer niet vanwege de anderhalve meter-maatregel. Vandaar dat hij de aanwezige ouders van Tegels verzocht om de onderscheiding uit te reiken en op de revers van hun zoon te spelden.

Rudy Tegels

Rudy Tegels vertrekt als Statenlid omdat hij sinds begin februari wethouder is in Horst aan de Maas. Hij kwam in 2015 in het Limburgs Parlement en in 2019 werd hij herkozen. Eerder was hij vanaf 2006 raadslid. Eerst in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas. Daar was hij tevens fractievoorzitter. Gouverneur Bovens omschreef Tegels als iemand die diep verweven is in de haarvaten van Horst aan de Maas en omgeving. “Daarom snap ik best dat je deze kans om wethouder te worden met beide handen hebt aangegrepen“, aldus Bovens.

Bron L1