Horst24

Koninklijke onderscheiding voor Piet Holtackers (79) uit Hegelsom

Vandaag werd Piet Holtackers tijdens de bestuursvergadering van de KBO afdeling Hegelsom door burgemeester Ryan Palmen verrast met een koninklijke onderscheiding. Piet Holtackers zet zich al 23 jaar lang in voor de gemeenschap in Hegelsom. Voor deze verdiensten is hij nu benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Holtackers

Van 1996 tot 2013 was Piet Holtackers bestuurslid van het Dorpsplatform Hegelsom (voorheen Dorpsraad Hegelsom). De laatste 11 jaar was hij tevens penningmeester. Hij was vanuit die hoedanigheid betrokken bij alle projecten. Ook was hij contactpersoon richting de gemeente voor het onderhoud van de groenvoorzieningen in het dorp. Gedurende 17 jaar heeft Piet Holtackers zich belangeloos ingezet voor de Hegelsomse gemeenschap. Daarnaast is Piet Holtackers vanaf 2005 bestuurslid van de KBO afdeling Hegelsom. In de periode 2006-2018 was hij bovendien penningmeester. Omdat in de beginperiode van zijn bestuurslidmaatschap nauwelijks bestuursleden voor de vereniging te vinden waren, werd veelvuldig en voor allerlei activiteiten een beroep op Piet Holtackers gedaan. En dat was nooit tevergeefs. Dankzij zijn tomeloze inzet konden veel activiteiten doorgang vinden.

Piet Holtackers is naast zijn bestuurslidmaatschap onder meer belast met de organisatie van het Eetpunt, de maandelijkse inloopmiddagen en de fietstochten in de zomermaanden. Tevens is hij lid van de Reiscommissie.

Foto: Gemeente Horst aan de Maas