Horst24

Minister van Nieuwenhuizen op bezoek in Horst

Minister van Nieuwenhuizen bracht vanmiddag een bezoek aan Horst. Wethouder Eric Beurskens heette haar welkom.

Minister van Nieuwenhuizen

De gemeente Horst aan de Maas pakt actuele klimaatuitdagingen aan met de inzet van lokale partners met duurzame en innovatieve oplossingen. Het Gasthoêsplein is aangemerkt als pilotproject voor klimaatadaptie en wordt door middel van een subsidiebijdrage gesteund door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Om deze bijdrage te bekrachtigen bracht Minister Van Nieuwenhuizen vandaag een bezoek aan de gemeente Horst aan de Maas om het Gasthoêsplein te bekijken.

Gasthoês
De minister liet zich in het gemeentehuis uitleggen hoe het Gasthoês volgens de nieuwste ontwikkelingen wordt gebouwd. Projectleiders Gertjan Cox en Bas van der Lisdonk legden aan haar uit hoe dit tot stand is gekomen. Vooral verdroging en de gevolgen daarvan werden gepresenteerd. Zo kon men zien hoe de bestrating veel beter water afvoert dan andere bestrating. Ook lieten ze zien dat er een digitale info zuil/weerstation wordt geplaatst waar je kan zien hoe o.a. de waterstanden geregeld worden maar ook wat de gevolgen van de weersinvloeden zijn.

Na deze presentatie ging het gezelschap naar het Gasthoês en liet men zich informeren over onder andere de bestrating en de toegepaste beplanting.