Horst24

Leergeld Horst aan de Maas verwacht een record aantal financiële hulpvragen

De overgang van groep 8 naar de middelbare school is leuk en spannend. Voor ouders brengt deze grote stap ook veel extra kosten met zich mee. Een goede fiets, schooltas, mobiele telefoon, rekenmachine, boeken, de bijdrage voor de schoollaptop, schoolgeld en een berg schoolspullen. Bij elkaar opgeteld zijn ouders al snel € 1000,- euro kwijt. Leergeld Horst aan de Maas verwacht een record aantal financiële hulpvragen van groep 8 leerlingen voor overstap naar middelbare school.

Stichting Leergeld Horst aan de Maas

Stichting Leergeld Horst aan de Maas helpt gezinnen met een laag inkomen bij de kosten die ze maken voor school, sport en cultuur. Dit jaar verwacht Leergeld Horst aan de Maas dat een record aantal gezinnen een aanvraag zal doen voor de kosten die ze maken als hun kind voor het eerst naar de middelbare school gaat. Vooral ouders met een flexibel contract, ZZP’ers en ondernemers zagen hun inkomen de afgelopen maanden soms flink dalen. Via leergeld Horst aan de Maas kunnen gezinnen met een inkomen rond het bijstandsniveau financiële hulp ontvangen voor de schoolnota, de aanschaf van schoolspullen of een (tweedehands) fiets. Want geld mag niet de reden zijn om niet mee te kunnen doen op de middelbare school.

Leergeld Horst aan de Maas is er voor kinderen uit gezinnen met een inkomen rond het bijstandsniveau en geldt zeker ook voor werkende ouders en ondernemers met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie www.leergeldhorstaandemaas.nl.