Horst24

Bewaakte fietsenstallingen centrum Horst

De gemeente Horst aan de Maas doet vanaf morgen (dinsdag 21 juli 2020) in samenwerking met de Leertuinen een proef met bewaakte fietsenstallingen in het centrum van Horst. De fietsenstallingen zijn bewaakt op de dinsdagen tijdens de markt. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wensen van bezoekers en winkeliers van het centrum.

Fietsparkeren
Al enkele weken stimuleren ze het om in het Horster centrum de fiets te parkeren op één van de fietsparkeerplaatsen. Om vervolgens te voet, als dat mogelijk is uiteraard, de winkels te bezoeken. Veelvuldig werd door inwoners aangegeven om in het centrum bewaakte stalling te realiseren omdat er de laatste tijd zoveel (elektrische) fietsen gestolen werden. Nu gaat de gemeente een proef doen op de dinsdag tijdens de markt bij twee fietsenstallingen: naast het gemeentehuis en in de Kloosterstraat.

Bewakers
Op de marktdagen zijn er van 9.00 tot 13.00 uur re-integratie medewerkers van de leertuinen te vinden in de twee bewaakte fietsenstallingen. De fietsenstallingen bevinden zich aan weerszijden van het centrum, bij het gemeentehuis en in de Kloosterstraat (achterkant Plus). De verwachting is dat dit aanbod aansluit op de wensen van de bezoekers van het centrum én de winkeliers. De proef loopt tot 1 september.