Horst24

Kermis in Horst gaat niet door

De kermis in Horst in september gaat niet door. Dit heeft burgemeester Palmen besloten nadat er overleg is geweest met het Centrum Management en Buro de Kermisgids en alternatieven bekeken zijn.

Weinig ruimte
De reden is dat het centrum niet geschikt is voor een kermis in corona-tijd. De kermistoestellen en terrassen nemen zodanig veel ruimte in dat de 1,5 meter afstandsregel niet gehandhaafd kan worden door de bezoekers. Tot dit besluit komt de burgemeester na overleg met de horeca en het Centrum Management waar o.a. horeca en winkeliers in vertegenwoordigd zijn.

Alternatieven
Samen met het Centrum Management is er ook gekeken naar alternatieven. Maar deze bleken niet aantrekkelijk te zijn. Vandaar dat de burgemeester deze week besloten heeft om de najaars kermis in Horst centrum niet door te laten gaan.

Andere kermissen in Horst aan de Maas
Er zijn nog geen besluiten genomen over de andere kermissen die deze zomer en het najaar gepland staan. Daarover zijn en gaat de gemeente in gesprek met de betrokken partijen. Ze bekijken per situatie wat er mogelijk is.