Horst24

Mïeterikse Kermis | Vlaai voor de senioren

De Mïeterikse Kermis is anders dan andere kermissen in Horst aan de Maas. Deze kermis wordt door een eigen stichting georganiseerd. Meterik heeft tot vijf jaar geleden nooit een kermis gekend. De attracties worden in tegenstelling tot andere dorpen, waar de gemeente dit doet, zelf georganiseerd en bekostigd.

Mïeterikse Kermis

Zes jaar geleden hebben een aantal jongeren uit dorp een stichting geformeerd waarmee dit mogelijk is. Het uitgangspunt van de Miëterikse Kermis is een dorpsfeest te organiseren waaraan iedere leeftijdsgroep deel kan nemen. Door de corona-omstandigheden kon de kermis, altijd in het tweede weekend van juli, dit jaar geen doorgang vinden. De organisatie heeft toen besloten om een alternatief programma te ontwikkelen. Vrijdagavond werd een XL kwisvraag gedeeld, zaterdagavond werd er een grote live-talkshow opgenomen, op zondag werd gratis ijs uitgedeeld, op maandagmiddag stond er een stormbaan voor de jeugd.

Vlaai
Op maandagochtend ging de stichting, in samenwerking met de Dorpsverbinders, Cafe Kleuskens en Bakkerij Kessels, bij de senioren langs om een lekker stukje vlaai aan te bieden.