Horst24

Attractiepark Toverland stopt proef met aangepast beleid bij drietal attracties

Afgelopen weekend is Toverland een proef gestart met het verder benutten van de capaciteit bij een drietal attracties. Onder andere bij twee achtbanen waarbij de afstand in de lengterichting van de trein tussen de zitplaatsen iets minder dan 150cm bedraagt, konden gasten uit verschillende huishoudens achter elkaar plaatsnemen. Het was lang onduidelijk of de ‘proef‘ nu wel of niet mocht. Inmiddels is attractiepark Toverland met een statement daarbuiten gekomen waarin ze aangeven dat ze per direct stoppen met de proef.

Overleg burgemeester
Het starten van de proef is in goed overleg met de burgemeester van Gemeente Horst aan de Maas besloten. Door de proef werd de capaciteit van de attracties verhoogd, waardoor bezoekers minder lang in de wachtrij hoefden te staan en het naleven van de coronamaatregelen positief werd beïnvloed.

Veiligheidsregio Limburg-Noord
Op verzoek van de Veiligheidsregio Limburg-Noord is Toverland per direct gestopt met de proef. Dit houdt in dat Toverland tussen verschillende huishoudens weer een karretje leeg zal houden. In de wachtrijen van de attracties worden de bezoekers op de anderhalve meter afstand gewezen door middel van afstandsmarkeringen.

In de rest van Toverland is de anderhalve meter altijd gehandhaafd gebleven.