Horst24

Toverland mag ‘toch’ niet afwijken van anderhalvemeternorm

Attractiepark Toverland in Sevenum heeft na overleg met burgemeester Ryan Palmen en de Veiligheidsregio Limburg-Noord groen licht gekregen om in sommige attracties af te wijken van de anderhalvemeternorm. Dit laadt een woordvoerdster van het park weten.

Attractiepark Toverland besloot dit weekend om in drie achtbanen én de wildwaterbaan weer alle zitplaatsen te gebruiken, ook als de afstand niet helemaal voldoet aan de anderhalvemeterregel. Het park wil hiermee de wachttijd in de rij verkorten. Juist omdat mensen in een wachtrij het niet altijd even nauw nemen met het houden van voldoende afstand.

De Veiligheidsregio heeft de maatregel van Toverland nu goedgekeurd. Wel is afgesproken dat er vrijdag gekeken wordt of het beoogde effect ook bereikt wordt. Burgemeester Palmen zag vorige week wachttijden soms wel oplopen tot een uur. Omdat de rijen gisteren flink korter waren, noemde hij de eerste resultaten hoopvol.

Volgens Toverland komt dat de sfeer en de veiligheid in het park ten goede, zo schrijft 1Limburg.

UPDATE

Het is onduidelijk wat de gang van zaken precies is, maar inmiddels heeft de burgemeester de ‘versoepeling’ als het gaat om de anderhalvemeternorm weer terug gedraaid, zo schrijft De Limburger dinsdag om 12:00 uur.

De proef met het loslaten van de anderhalvemeterregels bij Toverland is dinsdagmiddag per direct stopgezet. Aanleiding is de aanhoudende onduidelijkheid over het feit of er wel groen licht was voor een dergelijke proef. Dat laat burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas desgevraagd weten. Volgens hem is de proef in goed overleg met Toverland en de Veiligheidsregio Limburg-Noord gestaakt. „We keren terug naar het algemene uitgangspunt: anderhalve meter. En we gaan op een andere manier kijken hoe mensen zich aan de regels kunnen houden.” Eerder nog liet hij in een interview weten dat ze gingen kijken hoe het vullen van alle zitplaatsen zou verlopen om dit vervolgens vrijdag te evalueren.

Video 1L: interview wat burgemeester Ryan Palmen vanmorgen gaf.

https://www.youtube.com/watch?v=W05oyZ2kF5g&feature=emb_title