Horst24

Burgemeester Ryan Palmen over sluiting strandbad Kasteelse bossen

Burgemeester Ryan Palmen laat weten dat de gemeente er alles aan doet om de tijd dat het strandbad bij de Kasteelse bossen in Horst dicht is, zo kort mogelijk te maken. Hij wil snel weer tot opening van het strand en strandbad over gaan.

Kasteelse bossen

Toestroom controleren
De gemeente bekijkt wat er nodig is om de toestroom van mensen naar het strand en strandbad te kunnen beheersen. Burgemeester Palmen: ‘Het werd afgelopen weekend oncontroleerbaar druk. Dat kwam ook doordat men van heinde en verre hierheen kwam, omdat andere strandbaden in de regio gesloten waren. We hebben geprobeerd om dat met maatregelen te controleren. Zo hebben we mensen aangesproken, het parkeren geregeld, mensen gevraagd om niet meer te komen en de toegangswegen afgesloten met borden. Dat heeft niet geleid tot het gewenste resultaat. Daarom is het strand en strandbad gesloten. Op dit moment bekijken we of we zo’n toestroom van mensen in deze coronatijd beter en gecontroleerd kunnen maken. Hopelijk kunnen we snel weer open. Want we hebben juist zo’n strandbad voor dit soort warme dagen. En dan doet het zeer om het besluit te moeten nemen om het even af te sluiten.’

Ga niet naar drukke plekken
Ga niet naar plekken waar het druk kan zijn. Het is één van de basisrichtlijnen om het coronavirus onder controle te houden. De gemeente vraagt je om een andere plek te zoeken voor verkoeling, ontspanning of een versnapering. Alleen samen houden we corona onder controle!