Horst24

Strandbad Kasteelse Bossen in Horst vanaf donderdag open voor maximaal aantal bezoekers

Strandbad Kasteelse Bossen in Horst gaat vanaf donderdag weer open. Daarbij hanteert de gemeente een maximum aantal bezoekers. Het strandbad werd maandag gesloten omdat de coronaregels vanwege de grote drukte niet meer te handhaven waren. De gemeente neemt daar nu extra maatregelen voor.

Strandbad open van 10.00 tot 20.00 uur

Het strandbad is vanaf donderdag 13 augustus geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Voor het aantal bezoekers wordt een maximum aangehouden. Dat wordt geteld bij de ingang van het strandbad. Is het maximum bereikt, dan worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. Dat wordt dan ook met borden aangegeven. Gaan er groepen mensen weg, dan mogen anderen het strand weer op.

Extra maatregelen
De gemeente neemt nog een aantal maatregelen om de drukte beheersbaar te houden. Ten eerste worden extra mensen ingezet voor toezicht en de handhaving. Zij zijn aanwezig bij de ingang van het strandbad, rond het water en bij de parkeerplaatsen. Zij spreken mensen aan die zich niet aan de coronaregels houden, zoals de vereiste 1,5 meter afstand. Bij de ingang controleren zij bezoekers op alcohol en drugs. Aangetroffen alcohol en drugs worden in beslag genomen. Daarnaast zet de gemeente verkeersregelaars in zodat iedereen veilig van en naar het strandbad kan. Parkeren is alleen toegestaan op de parkeerplaatsen bij het strandbad, niet langs de openbare weg. Ten slotte zorgt de gemeente voor extra afvalbakken rond het strandbad.

Huisregels strandbad
Er is ook extra aandacht voor het naleven van de bestaande huisregels voor het strandbad. Het is daar verboden om:

Veilig verkoeling vinden
Burgemeester Ryan Palmen:We hebben maatregelen voorbereid die nodig zijn voor de veiligheid en gezondheid van bezoekers. Zodat iedereen weer plezierig kan zwemmen en verkoeling kan vinden tijdens deze hittegolf. Daar is het strandbad Kasteelse Bossen immers voor bedoeld, ook in tijden van een pandemie.Ik ben blij dat het gebiedsverbod, wat voor mij ook tegennatuurlijk voelde, van de baan is”.