Horst24

Opening en inzegening nieuwe Livarboerderij in Meerlo (Foto’s + Video)

De enige 3 sterren Beter Leven varkensvleesketen in Nederland, Livar, heeft er een nieuwe boerderij bij. Zaterdag 15 augustus werd de officiële opening op originele wijze ingeluid door Gedeputeerde Hubert Mackus samen met wethouder Rudy Tegels en Vader Abt, Dom Malachias, van cisterciënzerabdij Lilbosch in Echt.

Livar | Kloostervarken

Livar
Het Limburgs Kloostervarken, Livar, is een echt Limburgs streekproduct. Naast de negen Livarboerderijen die er reeds waren in Limburg, komt er nu een tiende Livarboerderij bij in het Noord-Limburgse Meerlo. Livar is een keten waar varkens opgroeien onder de best mogelijke omstandigheden en verwerkt worden tot een uniek stukje vlees of vleeswaren. Livar is de enige keten in Nederland die door de Dierenbescherming is bekroond met het hoogste haalbare aantal sterren van het Beter Leven keurmerk. De goede zorg voor de varkens in combinatie met de speciale kruising van rassen en de voeding van geselecteerde regionale granen, levert een uiterst smaakvol en bijzonder stukje vlees op.

De verkrijgbaarheid van Livar vlees vind je op www.livar.nl.

Innovatieve eyecatcher
De volledig nieuw gebouwde Livar boerderij in Meerlo is een bijzondere verschijning in het landschap. De innovatieve architectuur is niet enkel een eyecatcher, maar meer nog zorgt deze er voor dat de Livarvarkens altijd onder de beste omstandigheden lekker binnen in het stro kunnen liggen of fijn in de buitenuitloop kunnen vertoeven. Met financiële steun van de Provincie Limburg en de EU zijn nieuwe snufjes in de stallen mogelijk gemaakt, zoals automatische ontmesting en een instrooisysteem. Automatische ontmesting draagt er aan bij dat er een heel fris en prettig stalklimaat heerst in de stal en er weinig emissies ontstaan. Het instrooisysteem zorgt er voor dat er meermaals per dag vers stro in de lignesten van de varkens bijgestrooid wordt, fijn om mee te spelen en heerlijk om in te liggen.