Horst24

Buurtbewoners zijn klaar met overlast speeltuin Östenriekske

Buurtbewoners in de omgeving van het speeltuin Östenriekske aan de Noordsingel/Meterikseweg in Horst zijn de rommel welke hangjongeren achterlaten in de avonduren spuugzat.

Overlast

Een buurtbewoner deelt zijn verhaal op Social Media. ”Dit is een deel van de verzameling van rotzooi die een 10-tal jongeren gisteren achtergelaten hebben in speeltuin te Östenriekske,” wijst de buurtbewoner op en drietal foto’s. ”Dat deze jongeren ‘s avonds gezellig samen zijn is natuurlijk alleen maar goed. Dat ze daarbij soms iets te luidruchtig zijn kan ik ook best begrijpen.Dat de hele buurt ook nog ‘s nachts om 03:00 van hun aanwezigheid mag genieten is al een heel stuk minder.”

Verschillende pogingen om de jongeren op een nette manier aan te spreken heeft tot nu toe niet geholpen. ”Dat we de jongeren daarom zelf aangesproken hebben is natuurlijk hoe het moet. maar dat hun steeds ja-meneer verder een holle opmerking is, zien we elke morgen.”

‘Morgen spelen er weer kleine kinderen’
Buurtbewoners zijn het gedrag van deze groep jongeren zat. Buurtbewoner: ”Gedraag je, ruim je troep op of blijf weg uit speeltuin ‘t Östenriekske. Morgenvroeg spelen er weer kleine kinderen.

Wist je dat je via de gemeentelijke app heel gemakkelijk dergelijke signalen kunt melden. Ervaar jij overlast? Je kunt altijd een melding doen bij de gemeente of politie.