Horst24

Solar Panel Clean | Johan Coolen laat jouw zonnepanelen weer stralen

Het schoonmaken van zonnepanelen kan behoorlijk opbrengst-verhogend werken. Afhankelijk van de vervuiling kan wel tot 30 % meer rendement verkregen worden. Toch is dit een klus die vaak uitgesteld wordt of helemaal niet gedaan wordt. Vooral omdat de panelen vaak niet of slecht bereikbaar zijn. Ook blijft na het eigenhandig reinigen met leidingwater regelmatig een witte kalkwaas achter, waardoor het gewenste effect niet bereikt wordt.

Johan Coolen in actie

Johan Coolen zag dit probleem en bedacht een oplossing. Solar Panel Clean, afgekort SPC, kan vrijwel alle zonnepanelen veilig bereiken met eigen hoogwerker óf met andere hulpmiddelen. ”Onze hoogwerker heeft een maximale werkhoogte van 18 meter waardoor er vaak zelfs over het dak heen, van bovenaf gewerkt kan worden,” verteld Johan. ”Wanneer er niet met de hoogwerker gewerkt kan worden, kunnen wij met een, tot 15 meter, verlengbare steel en een kleinere borstel ook de meeste andere panelen bereiken.

   

   

Osmose-water
SPC werkt uitsluitend met osmose-water.  Dit is water dat ontdaan is van alle kalk en mineralen.  Het heeft een sterk reinigend vermogen en droogt vlek- en streepvrij op, waardoor het resultaat van reinigen optimaal is. Door het gebruik van osmosewater is reinigingsmiddel overbodig waardoor er zeer milieuvriendelijk gewerkt wordt. Er komt immers alleen puur water in het milieu.  Dit osmosewater wordt ter plekke gemaakt. Het enige wat er nodig is, is toegang tot een waterkraan en stopcontact.

SPC maakt installaties schoon vanaf 1 paneel tot vele duizenden vierkante meters.  De prijs wordt vooraf afgesproken waardoor je nooit voor onverwachte kosten komt te staan.

Solar Panel Clean
Omdat Johan overdag druk is met de uitvoering van het werk, is het dan vaak niet mogelijk om meteen de telefoon aan te nemen. Daarom kun je met Johan contact opnemen via e-mail of het contactformulier op zijn website. Natuurlijk kun je ook altijd bellen, bij voorkeur in de avonduren of in het weekend. Verder kun je Johan ook bereiken via Whatsapp ( 06–10622532 ). Vermeld bij jouw aanvraag zo duidelijk mogelijk de situatie over de hoeveelheid panelen, ligging en toegankelijkheid van de zonnepanelen, het liefst met enkele foto’s. Je ontvangt dan een vrijblijvende offerte.