Horst24

Filmpremière ‘Donker Horst , een stil spektakel’

Het evenement Donker Horst ligt alweer lang achter ons en door Covid-19 lijkt alles extra ver weg. Maar een vleugje uit die drie bijzondere dagen in oktober vorig jaar komt terug. Tijdens de coronatijd is de laatste hand gelegd aan een film over Donker Horst door Gérard Koenen. De film heet ‘Donker Horst , een stil spektakel’ en de titel is ontleent aan een uitspraak van burgemeester Ryan Palmen.

De film duurt 38 minuten. Deze film is ingezonden voor de LOVA-Filmdagen, een Limburgs amateurfilmfestival.

Donker Horst , een stil spektakel

In de aanloop naar dit gedurfde evenement, dat zich helemaal afhankelijk maakte van niet alleen honderden medewerkers en figuranten, maar ook van de overheid en alle inwoners en ondernemers in het centrum van Horst, volgt Gérard Koenen de makers van dit project. Heeft men niet teveel hooi op de vork genomen en verlangt men niet teveel van de bezoekers door ze te vragen om Donker Horst te bezoeken in volstrekt stilzwijgen? Is een project van deze omvang wel mogelijk? Uiteindelijk bezochten zo’n 6.000 bezoekers dit evenement.

Gérard Koenen wil de film graag presenteren aan alle medewerkers die Donker Horst mogelijk hebben gemaakt en andere geïnteresseerden.

Coronabeperkingen
Vanwege coronavoorschriften kunnen slechts een beperkt aantal bezoekers worden toelaten. Met vier voorstellingen op vier avonden kan toch een aardig aantal geïnteresseerden de gelegenheid geboden worden om de film te zien. De eerste twee avonden worden exclusief gereserveerd voor figuranten en andere vrijwilligers die Donker Horst mee mogelijk hebben gemaakt. De laatste twee avonden zijn ook voor andere geïnteresseerden toegankelijk. De eerste avond is intussen al volgeboekt.

Dagen van vertoning
dinsdag 1, woensdag 2, vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2020
locatie Grøn, Lambertusplein Horst
deur open 20.00 uur | start programma 20.30 uur | aanvang vertoning 21.00 uur

Reserveren
De film zal worden vertoond in de sfeervolle tuin van Grøn aan het Lambertusplein. In de buitenlucht dus. Er is een beperkt aantal plaatsen. Toegang tot de film is enkel mogelijk na reservering en bevestiging. De entree is gratis. Mocht voor een avond serieuze regen worden verwacht dan vind de vertoning plaats in de St. Lambertuskerk

Ik wil er bij zijn!
Verzoek tot een reservering kan worden gedaan via donkerhorstfilm@gmail.com.

Film te koop
Voor iedereen is bij vertoning van de film gelegenheid om op de film in te schrijven. Voor 10 euro wordt de film (usb, cd of blue ray) dan later overhandigd of verstuurd.