Horst24

Geen Hôrster en Grubbevôrster Kwis

Er komt geen Hôrster en Grubbevôrster Kwis in 2020. Dat hebben beide organisatie bekend gemaakt.

Hôrster Kwis
De afgelopen 5 jaar hebben ze met veel enthousiasme en toewijding De Hôrster Kwis georganiseerd. Elk jaar zetten ze op 28 december samen het mooie dorp in de schijnwerpers. Ze verbinden en brengen mensen samen. Van jong tot oud, vrienden en familie, thuis of in de kroeg. Dit is waar De Hôrster Kwis om draait en waar deelnemers en organisatie hun plezier uit halen.

Dit voorjaar zijn we weer enthousiast gestart met de voorbereidingen. Met de hoop weer een prachtige Kwis te kunnen organiseren op 28 december. En de vrees dat we de Kwis zouden moeten aanpassen. Voor ons is duidelijk dat gezondheid voorop staat en het dit jaar niet past de Kwis in de vertrouwde vorm te laten plaatsvinden. Met creativiteit, digitalisering, anderhalve meter organisatie en discipline bij de deelnemers kunnen we heel veel mogelijk maken. Maar hebben we dan nog een leuke Kwis? Blijft onze belangrijkste doelstelling, om mensen samen te brengen en te verbinden overeind? Gaat dit lukken onder de steeds veranderende omstandigheden? We denken van niet. We hebben daarom de knoop doorgehakt en besloten dit jaar geen Hôrster Kwis te organiseren“. zo schrijven ze op Facebook.

Ze balen enorm, maar hopen op begrip en geduld. Dan gaan ze in de tussentijd door met het voorbereiden van de volgende Hôrster Kwis, op 28 december 2021. Blijf gezond en graag tot dan!

Grubbevôrster Kwis
De afgelopen maanden is ook de organisatie van de Grubbevôrster Kwis continu in gesprek geweest met alle betrokkenen en een aantal van de collega-kwisorganisatoren uit de regio. Jullie snappen uiteraard waar ze over gesproken hebben en dat kunnen ze samenvatten in één vraag: Kunnen wij dit kalenderjaar een Kwis organiseren zonder dat we de kern van het evenement moeten aanpassen?

Na lang wikken en wegen zijn we tot de conclusie gekomen dat dit niet mogelijk is en ze kiezen er dan ook voor om dit jaar géén Grubbevôrster Kwis te organiseren. “Met een aanwezige pijn in ons hart laten we dit jaar de Kwis even voor wat het is en stellen de Kwis uit tot de lente van 2021” aldus de organisatie.