Horst24

Heropening veertien prikposten

Vanaf volgende week heropenen er 14 prikposten in Maasbree, Swolgen, Grubbenvorst, Sevenum, Tienray, Beesel, Belfeld, Nieuw Bergen, Beringe, Grashoek, Lomm, Venlo, Lottum en Baarlo.

De veertien heropende posten zijn toegankelijk voor patiënten zonder corona-gerelateerde klachten. Indien patiënten corona-gerelateerde klachten hebben, kunnen zij terecht bij de ziekenhuislocaties van VieCuri Venlo of Venray.

Veilige afstand
Er is bij iedere priklocatie handdesinfectie beschikbaar om bij binnenkomst je handen te desinfecteren (verplicht). Omdat de wachtruimtes beperkt zijn qua omvang, heeft iedere priklocatie een maximaal aantal zitplaatsen waarmee een veilige afstand tussen de wachtende patiënten wordt gewaarborgd. Op het moment dat alle zitplaatsen bezet zijn, is het verzoek om op een later moment terug te komen of naar een andere priklocatie te gaan.

Eind maart sloot vanwege het coronavirus het merendeel van de lokale locaties waar bloed afgenomen werd. Stap voor stap openen er weer locaties, al dan niet voorzien van aanpassingen. Met deze locaties erbij, zijn er nu weer 31 locaties open. Voor een actueel overzicht van alle locaties, zie www.viecuri.nl/bloedafname.