Horst24

Aanscherping coronamaatregelen Dendron College Horst

Deze week zijn ze op het Dendron College weer gestart met alle lessen voor alle leerlingen. “We zijn er blij mee dat dit weer mogelijk is en hopen natuurlijk dat jullie dat ook zijn!” aldus rector Zwanetta Por. “Voor onze leerlingen en medewerkers willen we een veilige en gezonde leeromgeving bieden“. Daarom vragen ze iedereen zich te houden aan de volgende corona-maatregelen:

Mondkapjes dragen buiten de lessen
Ze hebben gemerkt dat het moeilijk is om de minimale afstand te (kunnen) handhaven tussen leerlingen en medewerkers. En dat is juist zo belangrijk om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken. Daarom vragen ze de leerlingen en medewerkers vanaf maandag 31 augustus op school een mondkapje te dragen. Een mondkapje moet je zelf regelen. Je hebt wegwerpmondkapjes, die mag je maar één dag gebruiken. Je hebt ook stoffen mondkapjes die je kan wassen en hergebruiken. Het is belangrijk dat je elke dag een schoon mondkapje draagt.

Voor het dragen ervan geldt: je zet je mondkapje op, als je de school binnenkomt. Het mondkapje kan af, als je in het lokaal bent gaan zitten. Zo geldt het ook tijdens wisselingen van de lessen, in de pauzes en in de aula. Als je door de aula loopt, zet je je mondkapje op. Als je zit, kan die af.

Handen wassen
Je wast je handen regelmatig. In elk geval, als je van het toilet komt!

Rechts houden in de gangen en niet stilstaan
Om zo weinig mogelijk onderling contact te hebben, is het van belang dat jullie in geordende stromen door het gebouw lopen. Helaas kunnen we van de gangen geen eenrichtingsverkeer maken. Maar wat wel kan, is dat jullie altijd rechts houden, in de gangen en op de trappen. Sta ook niet stil in de gangen, dit kan oponthoud veroorzaken.

Goed ventileren
Je hebt ongetwijfeld gemerkt, dat ze in de school alle ramen en deuren open hebben staan. Het is af en toe best een beetje koud. Maar dat hebben ze er voor over. Schone lucht is superbelangrijk voor de gezondheid. Dus neem maar een extra vest mee!

Al deze maatregelen zijn niet fijn. Maar ze willen zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen ziek worden. En ze willen ook zorgen dat de school niet weer dicht hoeft. “Daarom ga ik ervan uit dat jullie allemaal hieraan meehelpen. Dus maandag zie ik jullie graag met een mondkapje op, de school binnenkomen!” aldus rector Zwanetta Por