Horst24

Vertoning documentaire Donker Horst groot succes (Foto’s)

Vrijdagavond was de derde keer dat de documentaire/film van de totstandkoming van Donker Horst getoond werd. In de sfeervolle tuin van restaurant Grøn aan het St Lambertusplein in Horst was het erg gezellig. Circa 60 personen genoten van de film op het grote doek.

Donker Horst, een stil spektakel

In de aanloop naar dit gedurfde evenement, dat zich helemaal afhankelijk maakte van niet alleen honderden medewerkers en figuranten, maar ook van de overheid en alle inwoners en ondernemers in het centrum van Horst, volgt Gérard Koenen de makers van dit project. Heeft men niet teveel hooi op de vork genomen en verlangt men niet teveel van de bezoekers door ze te vragen om Donker Horst te bezoeken in volstrekt stilzwijgen? Is een project van deze omvang wel mogelijk? Uiteindelijk bezochten zo’n 6.000 bezoekers dit evenement.

Gérard Koenen wilde de film graag presenteren aan alle medewerkers die Donker Horst mogelijk hebben gemaakt en andere geïnteresseerden.

Coronabeperkingen
Vanwege coronavoorschriften konden slechts een beperkt aantal bezoekers worden toelaten. Met vier voorstellingen op vier avonden kan toch een aardig aantal geïnteresseerden de gelegenheid geboden worden om de film te zien. De eerste twee avonden werden exclusief gereserveerd voor figuranten en andere vrijwilligers die Donker Horst mee mogelijk hebben gemaakt. De laatste twee avonden zijn ook voor andere geïnteresseerden toegankelijk.