Horst24

Themabijeenkomst strategische visie en het Kader voor de Opwek van Duurzame Elektriciteit

Tijdens de themabijeenkomst van de gemeente Horst aan de Maas wordt de gemeenteraad geïnformeerd over twee onderwerpen: de strategische visie en het Kader voor de Opwek van Duurzame Elektriciteit (KODE).

Strategische visie
Welke plannen en ambities heeft het college als het gaat om het toekomstige gemeentelijk beleid? Bij de vorming van een nieuw college van B&W hebben de coalitiepartijen een nieuwe strategische visie aangekondigd die hier duidelijkheid over gaat verschaffen. Inmiddels is de aanpak rond deze strategische visie in een eerder stadium door de gemeenteraad besproken en werden inwoners en organisaties gevraagd wat men terug wil zien in die strategische visie. Tijdens deze themabijeenkomst wordt het eerste concept voor de strategische visie besproken.

Kader voor de Opwek van Duurzame Elektriciteit (KODE)
In oktober behandelt de gemeenteraad het gemeentelijk beleid ten aanzien van het grootschalige opwekken van zon- en windenergie. Tijdens deze themabijeenkomst wordt de raad alvast geïnformeerd over de uitgangspunten van dit beleid en is er een mogelijkheid om vragen te stellen.

Publiek
De themabijeenkomst is openbaar en vindt plaats in de raadzaal. Aanvang 20.00 uur.

In verband met de coronamaatregelen geldt voor de publieke tribune een onderlinge afstand van 1,5 meter. Dit betekent dat er plaats is voor maximaal 10 personen op de tribune.  Mensen die de raadsvergaderingen willen bezoeken worden verzocht zich uiterlijk 24 uur vóór de vergadering aan te melden bij de griffier (077 477 97 70 / 06 – 51 85 28 91 / griffier@horstaandemaas.nl).

Meer informatie over de bijeenkomst lees je in het raadsportaal.