Horst24

Man (24) overleden na ongeval Sevenum

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Kleefsedijk in Sevenum, gemeente Horst aan de Maas. Hierbij is een 24-jarige man uit Utrecht om het leven gekomen.

Dodelijk ongeval

De bestuurder van de personenauto reed vanuit Maasbree richting Sevenum. Ter hoogte van de Most ging het mis. De auto botste tegen een boom en kwam even verder op de kop in een maisveld terecht. Door de enorme klap slingerde het motorblok uit het voertuig en kwam enkele tientallen meters verder in de sloot terecht. Het betrof een eenzijdig ongeval.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar hulp kwam te laat. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar die is uiteindelijk niet ter plaatse geweest. Er zaten geen andere personen in de auto.

Het team Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Voor ongevallenanalyse hebben de VOA-teams gecertificeerde specialisten die forensisch ongevallenonderzoek uitvoeren. Zij beschikken over specifieke technische middelen om een ongeval te kunnen onderzoeken. Daarvoor wordt onder meer gebruikgemaakt van overzichtsfoto’s, (snelheids)metingen en reconstructies.