Horst24

Peter Elbers stopt als fractievoorzitter VVD Horst aan de Maas

Fractievoorzitter Peter Elbers van de VVD Horst aan de Maas stopt ermee. Hij heeft het voornemen om zich te laten opvolgen door Imke Emons in de gemeenteraadsvergadering van 10 november aanstaande. Elbers wordt als fractievoorzitter opgevolgd door zittend raadslid Yvonne Douven.

Peter Elbers heeft een nieuwe dienstbetrekking die niet verenigbaar is met zijn werkzaamheden als raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Horst aan de Maas. De Raad van Commissarissen van L1 heeft Peter Elbers uit Grubbenvorst benoemd als directeur-bestuurder. Elbers neemt met pij in zijn hart afscheid van de raad: |Ik heb de afgelopen twee en een half jaar genoten van de politiek. Het waren vaak hectische momenten waarin we als relatief kleine oppositiefractie onze stem hebben laten horen. Heel graag had ik de resterende tijd van deze raadsperiode willen afmaken, maar ik kies bewust voor de nieuwe uitdaging die nu op mijn pad ligt”.

Yvonne Douven

Yvonne Douven neemt per 10 november het fractievoorzitterschap van Elbers over. Ze zegt trots te zijn op de koers die de VVD op dit moment vaart en zal deze als oppositieleider vasthouden. Douven: “De VVD blijft scherp op de inhoud van een aantal grote dossiers zoals financiën, veiligheid en arbeidsmigranten. Wij blijven ook de oppositiepartij die op de inhoudelijke-constructieve wijze een bijdrage aan det politiek debat geeft. Wij hebben grote uitdagingen voor ons en de financiële status van de gemeente is dermate slecht dat samenwerking in de raad een voorwaarde is om vooruit te komen“.