Horst24

Tour de L1mbourg in Grubbenvorst (Foto’s)

De rondreizende wielertalkshow van L1 kwam weer naar de gemeente Horst aan de Maas. Dinsdagavonden stonden ze op het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst. Het Ondernemers Collectief Grubbenvorst  heeft deze locatie in het centrum van de kern Grubbenvorst gekozen. Het plein ligt centraal op een kruispunt van vele wegen en richtingen. Een beeld dat past in de visie van een samenwerkend Grubbenvorst. Kortom; een idyllische en toeristische plek.

Tour de L1mbourg

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland en dus maakt regionale omroep L1 deze zomer weer het programma Tour de L1mbourg van 29 augustus t/m 20 september tijdens de Tour de France. Iedere dag is er vanaf 18:30 uur een wielertalkshow vanuit een andere Limburgse plaats te zien live op L1 TV.

Maatschappelijk tintje
Het Ondernemers Collectief Grubbenvorst grijpt de dag ook aan om een steentje bij te dragen aan een duurzame samenwerking en leefbaarheid in de kern Grubbenvorst. Ze heeft er namelijk voor gekozen om donaties en giften die dinsdag opgehaald werden, ten goede te laten komen aan een app van de ‘Stichting Grubbenvorst Verenigt’. Deze stichting is begin 2020 opgericht. Er participeren (tot nu toe) 24 partijen. Het doel van deze stichting is het bevorderen van een duurzame en toekomstbestendige samenwerking op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en historie, alsmede op sociaalmaatschappelijk vlak in Grubbenvorst tussen diverse organisaties, daaronder begrepen verenigingen en stichtingen. Mede om genoemde doelstelling te realiseren zal een app worden geïntroduceerd die verbindt en een echte meerwaarde creëert voor de totale organisatie. Er ontstaat hierdoor één centraal platform voor alle communicatie.

Gasten
Thorwald Veneberg is als directeur de grote baas van de Nederlandse wielerbond KNWU. Veneberg won als wielrenner ooit de Scheldeprijs, en haalde in 1999 de top 10 van de Hel van het Mergelland. Als bestuurder legde hij de basis voor het Regionaal Trainings Centrum in Limburg. Dat was een opstap naar de functie van bondscoach en de huidige titel van directeur KNWU. Net als Veneberg, volgde Britt Jochems ook de route van het actieve wielrennen naar het coachen. Jochems is trainster bij het RTC Limburg en sinds januari coach bij Watersley, het talentenplan in Sittard-Geleen.

Tour de Limbourg wordt herhaald om 20:30 en 22:30.