Horst24

Wilhelminaplein in Horst wordt ‘Winterplein’

IJsbaan Horst en Horeca ontvouwen plannen om een waar ‘Winterplein’ te organiseren op het Wilhelminaplein in het centrum van Horst.

Winterplein Horst

Ondanks de beperkingen werken ze als organisatie van ‘ijsbaan Horst‘ aan plannen voor een ijsbaan, in aangepaste vorm. Samen met de horecaondernemers van het Wilhelminaplein werken ze aan een concept voor een heus winterplein. Paul van Rengs, voorzitter van Stichting IJsbaan Horst licht toe: “het idee om medio oktober een voorziening te treffen voor de horeca is zo opgenomen in het geheel dat dit eerder geplaatst kan worden en langer kan blijven staan. De ijsbaan en de entourage van het winterplein aankleding kan daar vervolgens in december en januari op aansluiten, waardoor er een mooi, sfeervol geheel ontstaat”.

Veiligheid
De plannen die er nu liggen zullen nog getoetst moeten worden voor wat betreft de veiligheid, maar ook zaken zoals de bereikbaarheid van de winkels, de tijdelijke verplaatsing van de markt en diverse zaken rondom toegankelijkheid en brandveiligheid. Dat wordt op dit moment allemaal bekeken. De realisatie van het Winterplein heeft nogal wat voeten in de aarde. Met name de afstemming van het geheel conform de veiligheidsvoorschriften en het financiële plaatje zijn zaken die de komende tijd aandacht nodig zullen hebben. “De horeca zal haar eigen huisvesting bekostigen, maar als stichting IJsbaan Horst hebben wij niet de middelen om dit festijn zo groots op te zetten. Bovendien is het zo dat onze sponsors die ons al jarenlang trouw zijn, niet vanzelfsprekend ook dit jaar weer een bijdrage kunnen doen. We zullen dus ook andere manieren moeten vinden om het geheel te bekostigen”.