Horst24

WorldCleanUp Day in gemeente Horst aan de Maas

Vandaag was het ‘WorldCleanUp Day’ en dus werden er tal van initiatieven georganiseerd om de wereld wat schoner te maken. Zo ook in de gemeente Horst aan de Maas.

WorldCleanUp Day

Ruim 150 deelnemers gingen op pad in Horst en de omliggende dorpen. Onder andere ook langs de maasoevers in Lottum en Broekhuizen. In een paar uur tijd haalde men al tientallen zakken vol afval op. Blikjes, papier, plastic maar ook een skateboard en zelfs een tent werd gevonden. De gemeente stelde prikkers en afvalzakken beschikbaar. Na afloop was er koffie en vlaai voor de deelnemers. Vanuit de gemeente deden ruim 20 ambtenaren mee aan deze actie.

In Kronenberg ging zaterdagmiddag een groepje ZAP-pers op pad. ZwerfAfvalPrikkers. Sinds een jaar is deze groep actief en met succes! Want volgens Harry en Marco ligt er steeds minder afval. Het meeste wordt overigens gevonden in de beken. Opvallend is dat ruim de helft van wat men aantreft gewoon recyclebaar is. Ruim vierhonderd kilo haalde men in het begin op. Nu is dat al minder dan de helft. Zo hoopt de groep dat men bewust wordt van het afvalprobleem.