Horst24

Tijdreis24 |  Donckstraat Zuivelfabriek

In deze rubriek nemen Jan van de Riet en Horst24 jullie mee terug in het verleden en bekijken we de karakteristieke gebouwen in Horst aan de Maas, hoe het vroeger was en hoe het er tegenwoordig uitziet.

Tijdreis24 | Donckstraat

Donckstraat Zuivelfabriek
De zuivelfabriek werd in 1912 gebouwd, aan de tegenwoordige Molenstraat, door Baeten en Vestjens uit Meijel onder leiding van bouwkundige J.M. Keysers uit Horst.  De eerste directeur was dhr. Van Heerum, die in 1914 werd opgevolgd door Guus Tielen. Zijn zoon Joep Tielen was de laatste directeur.  Tot april 1971 werd in deze fabriek de melk van de Sevenumse veehouders verwerkt. In 1977 werd zij ten behoeve van woningbouw gesloopt. Op de voorgrond zie je nog Garage van Heugten en Bakkerij Verhaegh.

Jan stelt zich even voor
Ik ben Jan van de Riet en woon sinds 1996 met mijn vrouw en 2 kinderen in Horst. In mijn vrije tijd ga ik graag op pad met mijn camera. Enkele jaren geleden kwam ik in contact met de Urbex wereld. Urbex is de afkorting voor Urban Exploration en betekend het ontdekken en fotograferen van verlaten gebouwen zoals oude ziekenhuizen, fabrieken, Chateau’s, kerken etc..