Horst24

Oplichting in Horst

Woensdag werd een melder in het centrum van Horst aangesproken door een ‘goedverzorgde‘ man. Deze man beschuldigde hem van het veroorzaken van schade aan zijn grijskleurige bestelbus, merk Volkswagen, kenteken onbekend. Natuurlijk was de melder zich van geen kwaad bewust en was hij niet de veroorzaker van de schade. Het gesprek veranderde al snel in gratis gereedschap en het eventueel kopen van professioneel gereedschap.

Oplichting in Horst

Mensen, trap hier niet in en ga niet in zee met deze malafide gereedschapverkopers. Gelukkig was de melder niet goedgelovig of geïntimideerd en is hem een hoop ellende bespaart gebleven.

De oplichters spreken vaak een ouder/kwetsbaar doelwit aan. Door een uiterst vriendelijk of juist agressief gesprek te starten polsen ze de kwetsbaarheid van hun slachtoffer. Ze bieden uiteindelijk slecht gereedschap aan om de evt schade te vergoeden: “Als jij mijn gereedschap koopt dan lullen we nergens meer over“. Hierna laten ze slachtoffers ongemerkt meer afrekenen dan op het schermpje van de pinautomaat staat.

Ben jij getuige of slachtoffer van dergelijke oplichtingpraktijken, bel dan meteen 112. Noteer kentekens en signalementen.