Horst24

Johan investeert in reinigingsrobot voor zonnepanelen

Met de aanschaf van een reinigingsrobot voor zonnepanelen is Solar Panel Clean (SPC) binnenkort ook inzetbaar voor het reinigen van grote professionele PV-installaties op daken van stallen en fabrieken.

Reinigingsrobot voor zonnepanelen

Met de hoogwerker zetten ze de robot op de installatie waarna de robot eindeloos zijn werk kan doen, zonder last van hoogtevrees en zonder moe te worden. Hierdoor kan de robot van begin tot eind hetzelfde schone resultaat leveren. De robot wordt op afstand bediend vanuit de hoogwerker. Hierdoor behoudt degene die hem bedient, constant goed zicht op het werk. Als extra veiligheid heeft de robot een kantherkenning waardoor deze automatisch stopt wanneer de zijkant van de installatie bereikt wordt.

Johan, eigenaar van SPC, heeft gekozen voor de meest geavanceerde robot op de markt. Speciaal ontwikkeld voor het reinigen van zonnepanelen. Door een speciale techniek zuigt de robot zich letterlijk vast op de zonnepanelen. Door geavanceerde techniek zijn er tijdens het rijden en draaien geen delen die schuiven over de panelen en is er geen kans op afschuiven of schades, zoals bij rupsbanden wel het geval is. Zeker bij de steilere daken. Een ander groot voordeel is dat de druk op de borstel tijdelijk iets verhoogt kan worden bij extreme vervuiling.

Met de aanschaf van deze robot heeft SPC nu alles in huis om zonnepaneel-installaties schoon te maken van klein tot groot, en dat altijd voor een scherpe prijs.

Actie
Wanneer de robot geleverd wordt medio december, wil deze natuurlijk meteen vol aan het werk. Besluit je om in december of januari jouw zonnepanelen te laten reinigen door deze nieuwe robot, dan krijg je 10% korting op de normale prijs.

Meer informatie vind je op www.solarpanelclean.nl.